SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Grötö-Cup blir under 2014 Jubileumsregattan när SFS firar 30 år på Lilla Gåsholmen lördagen den 26:e Juli. Seglingarna genomförs som fleetrace  med 606  och 2-kronor på samma bana och gemensam start. Varje lag består av 3 personer varav minst en van och regelkunnig rorsman i varje båt "
 
Summering och resultat Grötö Cup 2014 Jubileumsregattan

I helgen avgjordes årets Grötö-Cup i mycket fina vind- och väderförhållanden. Rorsmansmötet informerade om att den sydostliga vinden ganska tidigit skulle vrida över mot nordväst. Mycket riktigt i slutet av första racet kom en kantring på 180 grader vilket gav omvänd bana och lite fundersama seglare där några båtar fick avsluta med länsmålgång.

Efter detta bjöds på en stabil nordvästlig bris fram till finalracet och det förväntade ovädret kom lagom till prisutdelningen

Trettio seglare, uppdelade i tio lag, gjorde upp i många täta och välseglade race.
Efter grundomgången stod tre lag på exakt samma poäng där antalet förstaplaceringar avgjorde båtvalet inför finalen.
Lag Joakim Sandberg(Ann-Louise Jarnerot, Frida Ottosson) utmandes i finalen av lag Thomas Grahn(Carina, Andersson, Carl-Johan Lidholm) och Frida Krokström(Anders Levin, Alexandra Möller). Efter en mycket stark start av skeppare Frida seglade till slut Joakims lag hem segern.
Roligt att de mindre erfarna lagen verkligen tog för sig och presterade på banan.

Nästa tävling i samma format blir Hummerracet i början av oktober. Exakt datum kommer inom kort.

Fler bilder finns på Facebook

Inbjudan

Välkommen att segla Grötö-Cup, Jubileumsregattan lördag 26/7. En heldags segling och social samvaro för klubbens medlemmar. När seglingarna närmar sig final tänder vi grillen och avslutar med lite mat och prisutdelning

Hålltider
10:00 Samling och rorsmansmöte
11:30 Första start
17:00 Final och Grill (kan variera beroende på väder och vind)

Upplägg
Seglingarna genomförs som fleetrace med 606:or och 2-kronor där lagen består av 3 personer. En van rorsman i varje lag är lagansvarig, därefter lottar vi ut besättning. 
En serie av korta seglingar planeras i direkt anslutning till klubbhuset. Varje segling är cirka 10-15 minuter därefter byter vi snabbt besättning och motstånd.

Banan är en kryss-länsbana, 2 varv och kryssmålgång. Startlinje på mitten och förkortad startprocedur, förberedelsesignal 3 minuter innan start. De tre lag som samlat ihop minst poäng efter grundserien möts sedan i en finalsegling.

Middag
SFS står för inköp av mat och grillning till självkostnadspris. Vi tänker oss någon köttbit, hamburgare och tillbehör.  Ange i anmälan om ni önskar något vegetariskt. Dricka medtages detta själv.

Anmälan
Anmälan görs senast onsdag 23/7 på hemsidan, se länken nedan
http://sfss.se/index.php/kalender/grotocup/registration

Det finns även möjlighet att anmäla sig enbart till middag eller segling. Ange detta i anmälan isåfall
Betalning sker på tävlingsdagen 
Vid frågor kontakta Peter Johansson, 070-2244285 alternativt e-post pjo(@)llentab.se