SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Hummerracet 2013
Årets sista tävling med en prispott bestående av 3 humrar till vinnande team seglades 12 oktober med samma upplägg som Grötö-cup. Sol och mycket svag vind som vred mellan nord och ost bjöd på kluriga förhållande för de nio lagen som deltog.Vinnande lag blev skeppare Joakim Engström, med sin besättning Kate Sneyd och Carl-Johan Lidholm"
Summering
Team Jocke med en bra start vid styrbordsboj

Årets sista tävling med en prispott bestående av 3 humrar till vinnande team seglades 12 oktober med samma upplägg som Grötö-cup. Sol och mycket svag vind som vred mellan nord och ost bjöd på kluriga förhållande för de nio lagen som deltog.
Sju nya skeppare jämfört med Grötö-Cup visar att detta sätt att segla verkligen lockar alla generationer i klubben.

Vinnande lag blev skeppare Joakim Engström, med sin besättning Kate Sneyd och Carl-Johan Lidholm, som i finalen mötte lag Daniel Engström med besättning Sofia Möller och flygade gast och lag Conny Stensson med gastar Frida Ottoson och Carina Andersson. Efter finalseglingen dukades det upp till middag och eftersnack i klubbhuset.

Resultat Top 3
1 Team Joakim Engström (Kate Sneyd och Carl-Johan Lidholm)
2 Team Daniel Engström (Sofia Möller och flygade gast)
3 Team Conny Stensson (Frida Ottoson och Carina Andersson)

 
Fullt fokus efter kryssrundning
 
Ordförande med fru laddad inför dagens seglingar
 
Peter letar layline?
 
Startklockan testas
 
Tight duell vid kryssmärket
 
Utan funktionärer ingen segling
 
Vinnane bestättning skeppare Joakim med gastar Carl-Johan och Kate
 
 
Inbjudan

Välkommen till en skön avslutande medlemssegling med klubbens 606:or och 2-kronor lördag 12/10. 
Efter sommarens succé inbjuder SFS till höstens klubbrace med liknande upplägg där besättningarnas rutin och ålder blandas. Under lördagskvällen kör vi lite mat och social samvaro.

Hålltider
10:00 Samling och rorsmansmöte
11:30 Första start
17:00 Finalsegling (kan variera beroende på väder och vind)
18:00 Mat & Social samvaro

Upplägg
Seglingarna genomförs som fleetrace med 606 och 2-kronor på samma bana, där lagen består av 3 personer. Vi ser till att det finns minst en van skeppare i varje båt därefter lottar vi ut besättningen i lagen. 
En serie av korta seglingar planeras i direkt anslutning till klubbhuset. Varje segling är cirka 10-15 minuter därefter byter vi snabbt besättning och motstånd och lagen får lite tid att förbereda inför kommande race och fika.

Banan är en kryss-länsbana, 2 varv och kryssmålgång. Startlinje på mitten och förkortad startprocedur, förberedelsesignal 3 minuter innan start

Mat 
Beroende av tillgången på havets svarta guld och andra skaldjur bestäms menyn/upplägget under sista dagarna, alternativt att man tar med egen mat.

Anmälan & Pris
Anmälan görs lämpligast via länken nedan senast tisdag 8/10
De går bra att anmäla sig till både segling/mat eller om man enbart vill vara med på en av aktiviteterna väljer man detta.
http://sfss.se/index.php/kalender/hummerracet/registration

Vid gemensamt inköp av skaldjur och/eller annat kommer en anmälningsavgift tas som betalas på plats under lördagen. 
Frågor tas  lättast via SMS eller telefon till Peter J, 070-2244285 alternativt e-post: pjo(@)llentab.se

Välkomna!