SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Allsvenskan SFS

Om Allsvenskan

Här kan du läsa mer om förutsättningarna för SFS och övriga lag i årets Allsvenska.

 

Delseglingar 2022

13 – 15 maj, Skanör

17 – 19 juni, Långedrag

19 – 21 augusti, Åmålsviken

16 – 18 september, Saltsjöbaden


Media & Sponsorer: Allsvenskan SFS
allsvenskan(@)sfss.se
Lagledare: Peter Johansson
allsvenskan(@)sfss.se

SFS Trea i Allsvenskan 2022
2022-09-18 19:05
Team-SFS slutar trea i Allsvenskan Segling 2022 efter en avslutande fjärdeplats i helgens deltävling i Saltsjöbaden. Laget inledde helgens finalseglingar på bästa tänkbara sätt och låg i ledningen i båda tabellerna efter första dagens seglingar. Lördagen startade med några blygsamma placeringar innan man återigen växlade upp och seglade om topplaceringarna.
Söndagens sista race bjöd på stor dramatik där medaljerna fördelades på mållinjen i sista racet.

Återigen en mycket fin insats av hela teamet sett över säsongen och SFS är nu kvalificerade till första kvalomgången i SAILING Champions League nästa säsong.

 

Dags att avgöra Allsvenskan Segling 2022
2022-09-15 22:42

I helgen arrangeras sista deltävlingen i årets Allsvenska i segling. Nu ska allt avgöras. Blir det svensk seglings dominant KSSS som vinner ”som vanligt” eller lyckas uppstickaren Åmålsviken hålla undan och knipa guldet.

 

I den allsvenska tabellen ligger Sotefjorden på tredje plats, bara ett poäng efter KSSS. Sotefjorden satsar med Magnus Lundgren vid rodret. Lundgren är också mycket rutinerad och alltid farlig för konkurrenterna. Sotefjorden vill definitivt blanda sig i toppstriden.
Övriga lagmedlemmar att representera Hunnebo denna helg är Klaes Mattsson, Elin Krokström, Peter Busck och Johanna Thiringer.

 

 

Team SFS tvåa i Åmål
2022-08-22 19:31

Team-SFS slutar på silverplats efter helgens seglingar i Åmål.
En mycket fin prestation som också innebär avancemang till tredje plats i den totala tabellen inför avslutningen om några veckor.

 

Seglade denna helg gjorde Marcus Westerlind, Emily Cui, Klaes Mattsson, Kalle Mattsson, Johanna Thiringer

Inför Allsvenskan 3 Åmål
2022-08-18 10:59

Till helgen (19–21 augusti) kommer Allsvenskan i segling till Åmål och för första gången avgörs en allsvensk tävling i Vänern. Arrangörsklubben Åmålsviken ligger trea i Allsvenskan och kommer att ge de mer namnkunniga motståndarna en tuff match på sina

 

Team SFS ligger på en sjunde plats i årstotalen efter en motig delsegling i Långedrag.

Laget som seglar denna helg är Marcus Westerlind, Emily Cui, Klaes Mattsson, Kalle Mattsson, Johanna Thiringer

Företagskampen avgjord
2022-08-11 13:23
Årets Företagskamp i Hunnebostrand är nu avgjord
Vinnare denna gång blev Optixmarine från Väjern efter en final mot Svensk fastighetsförmedling och ICA, stort grattis!
CL-Finalen avgjord
2022-07-26 13:16
Team-SFS har nu seglat sin första CL-Final i mycket tuff konkurrens med de bästa teamen i hela Europa. Under fyra dagar segladed finalen i SAILING Champions League i Travemünde, där de 36 bästa klubblagen i Europa var med.
Förutom SFS kvalade också HSS, KSSS och Hjuvik.  Bäst gick de för Halmstad som seglade fantastiskt bra och slutade till slut som bästa svenska lag på en 13:e plats!
 
Övriga svenska placeringar:
23. Hjuviks Båtklubb
25. KSSS
35. Sotefjordens Segelsällskap
 
Team-SFS till final i Sailing Champions Leauge
2022-06-26 20:36

SFS-Hunnebo har fått ett Wild Card till finalen av Sailing Champions Leauge som avgörs i Tyskland under juli månad.

Just nu pågår laguttagning och palnering för träning mm.

 

Mer info kommer

Träningsdag för Allsvenska lag
2022-06-26 20:33

10:e augusti planerar vi för en träningsdag med lag från Allsvenskan och flera J/70:s på plats i Hunnebo.

 

Mer info kommer.

Företagskampen 2022
2022-06-26 20:21
 
Team-SFS mot CL-Final
2022-06-01 13:08

Under helgen kvalade Team-SFS i Sailing Champions League. Efter ett stökigt kval slutade laget på 13:e plats efter att under stora delar av helgen legat topp-10 som krävs för ett att direktkvala till finalen. Återstår att se om man kan knipa någon av Wild Card platserna!

En fin prestation i ett startfält av hög europeisk standard!
 
Laget som seglade var Klaes Mattsson, Magnus Lundgren, Urban Langéus, Johanna Thiringer
Team SFS på pallen i premiären
2022-05-15 21:52
Foto: Daniel Stenholm

Team SFS starade säsongen starkt med en tredjeplats efter ett tufft finalrace där man fick ta ett straff redan i starten efter en mycket tuff duell med KSSS vid lovartsmärket.

Efter tre dagars tuffa seglingar i hårda vindar utanför Skanör var det SS Åmålsviken som seglade hem första tävlingen (av totalt fyra) av Allsvenskan i segling. Allt avgjordes i sista racet där Åmålsviken tog sig förbi Halmstad SS som varit i ledningen i princip sedan starten i fredags, hela lördagen, till söndag eftermiddag.

SFS satsar mot toppen i Allsvenskan Segling
2022-05-12 22:12
Fotograf: Daniel Stenholm

Till helgen (13–15 maj) drar Allsvenskan i segling i gång för säsongen. Nu välkomnas Sveriges 18 bästa kappseglingsklubbar till Skanör där Skanörs Båtklubb arrangerar årets första (av totalt fyra) deltävling. 

 

Efter att under två år fått ställa in premiären i Skanör, på grund av pandemin, blir tävlingen nu äntligen av. Prognosen lovar mycket vind (6–12 m/s) så vi kan förvänta oss tuffa seglingar i fina förhållanden med vågor, sandbankar och ström.

 

Team SFS-Hunnebo målsättning är att vinna Allsvenskan. Efter två tredjeplatser de senaste tre åren känner sig klubben mogen att satsa mot den ädlaste medaljen.

 

26-29 Maj åker klubben också till Vilamoura i Portugal för Sailing Champions League, där  kvalen avgörs inför finalen.

SFS Trea i Allsvenskan 2021
2021-09-12 19:39
Team-SFS slutar trea i Allsvenskan Segling 2021och tvåa i helgens deltävling i Västerås. 
SFS är nu också kvalificerade till första kvalomgången i SAILING Champions League
 

KSSS blev Allsvenska mästare i segling 2021. I en rafflande sista deltävling i Västerås lyckades stockholmarna komma fyra och därmed höll de undan i toppen. Men de var bara decimeter från att bli snuvade på guldet.

 

Halmstad vann den sista deltävlingen som avgjordes i helgen. Det räckte till en fjärde plats i årets tabell. Tvåa i Västerås, på samma poäng som Halmstad, blev Hunnebo som därmed slutade trea i den allsvenska tabellen. Silvret i Allsvenskan gick till Hjuvik som var tre poäng efter vinnarna från KSSS - som därmed försvarade guldet från i fjol.

Nu avgörs Allsvenskan i segling 2021
2021-09-10 05:55

Till helgen (10–12 september) är det dags för den tredje och sista deltävlingen i Allsvenskan i segling 2021. KSSS är ute efter att försvara sin titel från 2020 men bakom dem är det jämt och många lag vill gärna snuva stockholmarna på seriesegern.

 

- KSSS har kopplat ett visst grepp om slutsegern i Allsvenskan. Med fyra poängs marginal till Stenungsund och Hjuvik, samtidigt som man ställer upp med rutinerade Oscar Lundqvist vid rodret, så kommer det att krävas något extra av de som vill plocka ner KSSS från tronen, säger tävlingsledaren Claes Lundin och fortsätter:

 

- Kanske kommer det största hotet mot KSSS från SFS Hunnebo och Magnus Lundgren. De ligger fem poäng efter KSSS, men Magnus är alltid med i toppstriden i de tävlingar han ställer upp i och bjuder på intensiv racing som inte ger en lugn stund för motståndarna. Inget är omöjligt.

 

Team SFS ställer upp med följande lag: Magnus Lundgren, Johanna Thiringer, Emily Cui och Karl Mattsson.

 
Allsvenska Sponsorer