SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Allsvenskan SFS

Om Allsvenskan

Här kan du läsa mer om förutsättningarna för SFS och övriga lag i årets Allsvenska.

 

Delseglingar 2021

 21 – 23 maj, Skanör

18 – 20 juni, Långedrag

20 – 22 augusti, Örnsköldsvik

10 – 12 september, Västerås


Media & Sponsorer: Allsvenskan SFS
allsvenskan(@)sfss.se
Lagledare: Peter Johansson
allsvenskan(@)sfss.se

Inför Allsvenskan 2021
2021-02-07 21:26

Allsvenskans sjunde säsong närmar sig, SFS öppnar möjligheten för nya seglare som vill anta utmaningen att försvara klubbens färger 2021. Nya regler öppnar upp fler tjejer att bli delaktiga i satsningen. 
Målsättningen är att skapa ett konkurrenskraftigt lag bestående av en mix av unga och gamla, kvinnor och män, kölbåtsseglare och jolleseglare.

 

Delseglingar 2021

Serien seglas under fyra tävlingshelger runt om i Sverige med båttypen J/70

Deltävling 1 21 – 23 maj, Skanör

Deltävling 2 18 juni – 20 juni, Långedrag

Deltävling 3 20 – 22 augusti, Örnsköldsvik

Deltävling 4 10 – 12 september, Västerås

Summering Allsvenskan
2020-09-15 12:17

I en förkortad Allsvenska blev det både säsongspremiär och final i Västerås för Team-SFS som inte kom till start i Örnsköldsvik. 


Utgångsläget i tabellen var tuffast möjligt eftersom laget fick 20 poäng för uteblivet deltagande i första deltävlingen och Team-SFS fick inrikta sig på att undvika kvalplats i årstotalen.

SFS slutade precis utanför pallen på en hedrande fjärdeplats. Totalt i årstabellen räckte det till en 10:e plats.

Laget som seglade var Urban Lagneus, Magnus Lundgren, Emily Cui och Jesper Söderqvist

KSSS blev återigen blev totalvinnare av Allsvenskan.

Säsongspremiär och final i Allsvenskan
2020-09-03 21:24
I helgen är det dags för andra och sista omgången av Allsvenskan Segling som i år har kortats ner på grund av Coronapandemin. Men nu drar Sveriges 18 bästa kappseglingsklubbar till Västerås för att göra upp om titeln

För SFS del blir det både premiär och final då vi tyvärr inte kom till start i Örnsköldsvik.
Utgångsläget i tabellen är givetvis tuffast möjligt eftersom vi får 20 poäng för uteblivet deltagande i första deltävlingen. 

Vill du segla Allsvenskan
2020-01-23 13:02

Allsvenskans sjätte säsong närmar sig, SFS öppnar möjligheten för nya seglare som vill anta utmaningen att försvara klubbens färger 2020. Målsättningen är att skapa ett konkurrenskraftigt lag bestående av en mix av unga och gamla, kvinnor och män, kölbåtsseglare och jolleseglare.


Delseglingar 2020

Serien seglas under fyra tävlingshelger runt om i Sverige med båttypen J/70

Deltävling 1 15 – 17 maj, Skanör

Deltävling 2 5 juni – 7 juni, Långedrag

Deltävling 3 14 – 16 augusti, Örnsköldsvik

Deltävling 4 4 – 6 september, Västerås

Maratontabellen
2020-01-08 00:06
Maratontabellen är framtagen med inspiration av Klaes Mattsson och bygger på att en total 1:a plats för säsongen ger 18 poäng ned till en 18:e plats som ger 1 poäng. Och sedan läggs poängen ihop för alla säsonger till denna maratontabell.
SFS har efter säsongen avancerat till 4:e plats
SFS trea i Allsvenskan 2019
2019-09-15 18:22

Team-SFS slutar trea i den totala tabellen av Allsvenskan 2019 efter helgens finalseglingar i Västerås.


Fredag och lördag morgon startade trögt och lite stolpe ut. Andra delen av dagen avslutade laget med fina serien 1-2-1-1 och kunde lyfta till en tredjeplats inför avslutningen.

Söndagen såg på förhand mycket utmanade ut vindmässigt. Endast en flight kunde genomföras innan seglingsledningen blåste av tävlingarna för hårda vindar. SFS vann även detta race, som seglades utan gennaker, klockrent och befäste sin pallplats.

SFS fightas om medaljer i Allsvenskan
2019-09-13 07:33
I helgen är det dags för sista omgången av Allsvenskan 2019. Arrangörsstad är Västerås och 18 klubbar gör upp om placeringarna i årets tabell. Favorit till slutsegern är regerande mästarna KSSS som har en stabil – men långt ifrån säker – ledning´

SFS vann de två första omgångarna av Allsvenskan men i den tredje omgången kom de på 13:e plats. Nu skickar de Magnus Lundgren som skeppare. Det vill säga samme man som satt vid rodret när Hunnebo vann både första omgången i Strängnäs och den andra i Malmö.

Med sig i laget har han Urban Lagnéus, Emily Cui, Joachim Sandberg och Thomas Grahn.

Inför Allsvenskan Ö-vik
2019-08-23 12:18
I helgen är det dags för tredje omgången av Allsvenskan som nu drar igång efter sommaruppehållet. Örnsköldsvik förbereder sig för en kappseglingsfest där frågan bland annat är om uppstickaren Hunnebo ska behålla sin ledning

Prognosen talar om bra förutsättningar, övervägande sol och med en vind runt 4–5 från nordväst på lördagen och från syd på söndagen
Summering Företagskampen 2019
2019-08-11 19:41
Foto: Peter Krokström
Årets företagarkamp blev en intensiv kamp mellan åtta företag om vem som har Sotenäs bästa seglingsslag. En på förhand dyster väderprognos vändes i sista sekund till uppehåll och friska vindar under hela eventet. Förmiddagen ägnades åt träning där lagen fick bekanta sig med båten och trimma besättningsarbetet.

Arenan var som vanligt mycket publikvänlig utanför Norra Kajen i Hunnebostrand. En spänd publik fick under dryga tre timmar följa den hårda kampen. Efter en rafflande grundomgång var det lag Eriks Måleri som dominerade med vinst i samtliga tre flighter. Under finalen var det dock lag Konrads Café från Bovallstrand som drog det längsta strået med bra vägval. Eriks Måleri tjuvstartade och var en bit efter övriga båtar vid start men jobbade ändå upp sig till en fin andraplats följt av lag Företagarna Sotenäs
Företagskampen Sotenäs
2019-08-04 22:17
Vem har bästa seglingslaget i Sotenäs kommun?

Missa inte Företagskampen Sotenäs som bjuder på publikvänlig segling utanför Norra Kajen i Hunnebostrand

Nio företag möter varandra i sprintseglingar med båt­typen J/70 likt det format som används i Allsvenskan. Racen genomförs på korta och intensiva banor i direkt anslutning till hamnen med kommentatorer på plats

Program
Lördag 10 Aug
12:00 Skepparmöte
12:30 Första start
15:40 Finalsegling 
16:00 Prisutdelning

Söndag 11 Aug 
11:00 Allsvensk träning med Team-SFS

Arrangör
Sotefjordens Segelsällskap i samarbete med Företagarna Sotenäs och Henri Lloyd
Ny vinst för SFS i Allsvenskan
2019-06-04 07:20

SFS tog sin andra raka segern när andra omgången av Allsvenskan Segling avgjordes under helgen i Limhamn i Malmös södra utkanter och går nu till sommaruppehåll som klar etta i Allsvenskan med fyra poäng ner till tvåan KSSS.

 

Inledningen av deltävling två av allsvenskan blev en riktig mjukstart med lätta vindar på fredagen. Endast fem kappseglingar kunde genomföras innan det blev bleke. Regerande mästarna KSSS inledde starkt med två vinster.

Lördagen bjöd på fantastiska seglingsförhållanden med vindar mellan 4 och 9 m/s. De 18 deltagande klubbarna hade en extra utmaning i att bemästra strömmarna i Öresund. Det visade sig inte minst vid starterna och i rundningar.

Inför Allsvenskan Malmö
2019-05-29 11:06
Till helgen är det för deltävling två i Malmö. Seglingarna kommer att i år att genomföras i Limhamn. 

Stärkta av förra helgens vinst ställer Team-SFS upp med följande lag: Klaes Mattsson, Magnus Lundgren, Emily Cui, Mimmi Busck och Kalle Mattsson

Första start som vanligt kl. 14 på fredag

Resultat och tracking kan följas live via SAP Sailing Analytics: https://www.sapsailing.com/gwt/Home.html#StartPlace:null

Vi sänder live via Allsvenskans kanal på YouTube: https://www.youtube.com/results?search_query=allsvenskan+segling


Pressrelease SSF

Allsvenskan i segling drar vidare och kommande helgen är det dags för andra omgången som seglas i Limhamn i Malmös södra utkant. Mälarens platta vatten och lynniga vindar byts nu mot öppet vatten, strömmar – och kanske stora vågor.

 

- Allsvenska premiären i Strängnäs för två veckor sedan var mycket lyckad och vi kan se att det är riktigt tuff konkurrens mellan klubbarna, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet och fortsätter:

- Då fick deltagarna tampas med skiftande vindar på Mälaren. I Limhamn får de en helt annan utmaning med vattenströmmar och, om det blir hårt väder, stora vågor. Allsvenskan arrangeras medvetet på olika platser i Sverige för att vinnarklubben i slutänden är den klubb som behärskar olika förhållanden bäst och därmed är Sveriges bästa kappseglingsklubb.

Sedan premiären i Strängnäs har tre av de allsvenska klubbarna hunnit med att segla semifinal i Champions League på Sardinien. Inte mindre än 24 besättningar från hela Europa kämpade om en plats bland de sju främsta som innebär en plats i Champions League-finalen i S:t Moritz i mitten av augusti. KSSS, Hjuvik och Särö var på plats. Men det var bara KSSS, med rorsman Björn Hansen, som knep en finalplats.

Allsvenskan avgörs i fyra omgångar och efter helgen i Malmö väntar ett sommaruppehåll. Tredje deltävlingen seglas, precis som 2018, i Örnsköldsvik 23–25 augusti och sist ut är Västerås som tar sig an finalen i allsvenskan 13–15 september. 
SFS vann Allsvenskan i Strängnäs
2019-05-19 13:55
Det blev SFS Hunnebo som tog hem premiäromgången av Allsvenskan Segling 2019 som avgjordes i helgen i Strängnäs. Men segern satt långt inne eftersom Hunnebo och Särö samlade ihop lika många poäng – men Hunnebo vann med sex segrar mot fyra i helgens tolv omgångar.
Inför Allsvenskan 2019
2019-05-16 07:29
Nu drar Allsvenskan Segling igång för säsongen. Sveriges 18 bästa kappseglingsklubbar gör upp om mästartiteln i de fyra deltävlingar som står på programmet. Första omgången avgörs hos 100-årsjubilerande Strängnäs i Malmö 18–20 maj.

Efter en stabil fjolårssäsong där SFS-Hunnebo slutade på en fin sjätteplats i tabellen siktar nu laget uppåt efter vårens träningar där förutom träning på hemmaplan laget också seglat i Halmstad och Hjuvik.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Allsvenska Sponsorer