SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Allsvenskan SFS

Om Allsvenskan

Här kan du läsa mer om förutsättningarna för SFS och övriga lag i årets Allsvenska.

 

Delseglingar 2022

13 – 15 maj, Skanör

17 – 19 juni, Långedrag

19 – 21 augusti, Åmålsviken

16 – 18 september, Saltsjöbaden


Media & Sponsorer: Allsvenskan SFS
allsvenskan(@)sfss.se
Lagledare: Peter Johansson
allsvenskan(@)sfss.se

Team-SFS till final i Sailing Champions Leauge
2022-06-26 20:36

SFS-Hunnebo har fått ett Wild Card till finalen av Sailing Champions Leauge som avgörs i Tyskland under juli månad.

Just nu pågår laguttagning och palnering för träning mm.

 

Mer info kommer

Träningsdag för Allsvenska lag
2022-06-26 20:33

10:e augusti planerar vi för en träningsdag med lag från Allsvenskan och flera J/70:s på plats i Hunnebo.

 

Mer info kommer.

Företagskampen 2022
2022-06-26 20:21
 
Team SFS på pallen i premiären
2022-05-15 21:52
Foto: Daniel Stenholm

Team SFS starade säsongen starkt med en tredjeplats efter ett tufft finalrace där man fick ta ett straff redan i starten efter en mycket tuff duell med KSSS vid lovartsmärket.

Efter tre dagars tuffa seglingar i hårda vindar utanför Skanör var det SS Åmålsviken som seglade hem första tävlingen (av totalt fyra) av Allsvenskan i segling. Allt avgjordes i sista racet där Åmålsviken tog sig förbi Halmstad SS som varit i ledningen i princip sedan starten i fredags, hela lördagen, till söndag eftermiddag.

SFS satsar mot toppen i Allsvenskan Segling
2022-05-12 22:12
Fotograf: Daniel Stenholm

Till helgen (13–15 maj) drar Allsvenskan i segling i gång för säsongen. Nu välkomnas Sveriges 18 bästa kappseglingsklubbar till Skanör där Skanörs Båtklubb arrangerar årets första (av totalt fyra) deltävling. 

 

Efter att under två år fått ställa in premiären i Skanör, på grund av pandemin, blir tävlingen nu äntligen av. Prognosen lovar mycket vind (6–12 m/s) så vi kan förvänta oss tuffa seglingar i fina förhållanden med vågor, sandbankar och ström.

 

Team SFS-Hunnebo målsättning är att vinna Allsvenskan. Efter två tredjeplatser de senaste tre åren känner sig klubben mogen att satsa mot den ädlaste medaljen.

 

26-29 Maj åker klubben också till Vilamoura i Portugal för Sailing Champions League, där  kvalen avgörs inför finalen.

SFS Trea i Allsvenskan 2021
2021-09-12 19:39
Team-SFS slutar trea i Allsvenskan Segling 2021och tvåa i helgens deltävling i Västerås. 
SFS är nu också kvalificerade till första kvalomgången i SAILING Champions League
 

KSSS blev Allsvenska mästare i segling 2021. I en rafflande sista deltävling i Västerås lyckades stockholmarna komma fyra och därmed höll de undan i toppen. Men de var bara decimeter från att bli snuvade på guldet.

 

Halmstad vann den sista deltävlingen som avgjordes i helgen. Det räckte till en fjärde plats i årets tabell. Tvåa i Västerås, på samma poäng som Halmstad, blev Hunnebo som därmed slutade trea i den allsvenska tabellen. Silvret i Allsvenskan gick till Hjuvik som var tre poäng efter vinnarna från KSSS - som därmed försvarade guldet från i fjol.

Nu avgörs Allsvenskan i segling 2021
2021-09-10 05:55

Till helgen (10–12 september) är det dags för den tredje och sista deltävlingen i Allsvenskan i segling 2021. KSSS är ute efter att försvara sin titel från 2020 men bakom dem är det jämt och många lag vill gärna snuva stockholmarna på seriesegern.

 

- KSSS har kopplat ett visst grepp om slutsegern i Allsvenskan. Med fyra poängs marginal till Stenungsund och Hjuvik, samtidigt som man ställer upp med rutinerade Oscar Lundqvist vid rodret, så kommer det att krävas något extra av de som vill plocka ner KSSS från tronen, säger tävlingsledaren Claes Lundin och fortsätter:

 

- Kanske kommer det största hotet mot KSSS från SFS Hunnebo och Magnus Lundgren. De ligger fem poäng efter KSSS, men Magnus är alltid med i toppstriden i de tävlingar han ställer upp i och bjuder på intensiv racing som inte ger en lugn stund för motståndarna. Inget är omöjligt.

 

Team SFS ställer upp med följande lag: Magnus Lundgren, Johanna Thiringer, Emily Cui och Karl Mattsson.

Inför Allsvenskan Ö-vik
2021-08-18 07:43

I helgen (20–22/8) är det dags för andra omgången av Allsvenskan i segling. Denna gång avgörs seglingarna i Örnsköldsviksfjärden med Örnsköldsviks Segelsällskap som arrangör.

 

Egentligen skulle seglingarna i Ö-vik vara deltävling tre, men det är deltävling två av årets Allsvenska säsong, eftersom den planerade premiären i Skanör ställdes in på grund av då rådande restriktioner.

Bageriet Bovall vinnare av Företagskampen 2021
2021-08-05 18:57

Bageriet i Bovall fd Konrads försvarade sin titel som vinnare i Företagskampen Sotenäs. I finalen slog laget Persons på Kajen. I semifinal blev Kanten och nykomlingen i företagskampen, Optixmarine utslagna.

 

Alla bilder finns på länk nedan:
http://www.sfss.se/sida/?ID=264966

 

Pallplats i premiären för Team SFS
2021-06-23 20:03

Det var tjejerna som dominerade när första deltävlingen av årets Allsvenskan i segling avgjordes i Långedrag i helgen. Av de 18 klubblag som deltog hade fyra kvinnliga rorsmän. Och bäst av dem alla var Johanna Bergqvist och hennes team från Hjuviks BK, utanför Göteborg, som vann deltävling 1 av Allsvenskan 2021.

 

Hjuvik var endast en poäng före KSSS och även på stockholmarnas båt var det en tjej som höll i rodret – Sandra Sandqvist. Sotefjordens Segelsällskap blev trea på samma poäng som KSSS men med färre race-segrar. En mycket stark inledning av säosngen för SFS som tillsammans med övriga i topptrion visade en mycket hög lägstanivå.

 

Team-SFS ställde upp med de tre juniortejerna , Emily Cui, Elin Krokström och Linnéa Berg kompeltterat med mycketr rutinerat från Magnus Lundgren och Urban Lagnéus.

Säsongspremiär för Allsvenskan Segling
2021-06-18 06:52

Till helgen drar Allsvenskan Segling igång för säsongen. Nu välkomnas Sveriges 18 bästa kappseglingsklubbar till Långedrag utanför Göteborg där GKSS arrangerar årets första (av totalt tre) deltävling.

SFS Hunnebo ställer upp med rutinerat lag bestående av Magnus Lundgren, Urban Lagnéus, Emily Cui, Elin Krokström och Linnéa Berg.

 

Den planerade premiären i Skanör 21–23 maj 2021 blev inställd på grund av rådande restriktioner runt pandemin. Den första deltävlingen arrangeras i stället nu i Långedrag 18–20 juni. Därefter väntar Örnsköldsvik 20–22 augusti och sist ut är Västerås 10–12 september. Det blir även ett kval till nästa års allsvenskan i oktober.

Inför Allsvenskan 2021
2021-02-07 21:26

Allsvenskans sjunde säsong närmar sig, SFS öppnar möjligheten för nya seglare som vill anta utmaningen att försvara klubbens färger 2021. Nya regler öppnar upp fler tjejer att bli delaktiga i satsningen. 
Målsättningen är att skapa ett konkurrenskraftigt lag bestående av en mix av unga och gamla, kvinnor och män, kölbåtsseglare och jolleseglare.

 

Delseglingar 2021

Serien seglas under fyra tävlingshelger runt om i Sverige med båttypen J/70

Deltävling 1 21 – 23 maj, Skanör

Deltävling 2 18 juni – 20 juni, Långedrag

Deltävling 3 20 – 22 augusti, Örnsköldsvik

Deltävling 4 10 – 12 september, Västerås

Summering Allsvenskan
2020-09-15 12:17

I en förkortad Allsvenska blev det både säsongspremiär och final i Västerås för Team-SFS som inte kom till start i Örnsköldsvik. 


Utgångsläget i tabellen var tuffast möjligt eftersom laget fick 20 poäng för uteblivet deltagande i första deltävlingen och Team-SFS fick inrikta sig på att undvika kvalplats i årstotalen.

SFS slutade precis utanför pallen på en hedrande fjärdeplats. Totalt i årstabellen räckte det till en 10:e plats.

Laget som seglade var Urban Lagneus, Magnus Lundgren, Emily Cui och Jesper Söderqvist

KSSS blev återigen blev totalvinnare av Allsvenskan.

 
Allsvenska Sponsorer