SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Grötö-Cup var en skön avslappnad medlemssegling med SFS 606:or och 2-kronor där segling blandas med social samvaro. När seglingarna närmar sig final tändes grillen och en härlig seglingsdag avslutades med mat och social närvaro. Sammanfattningsvis, ett mycket lyckat och lite annorlunda koncept att bygga vidare på inför framtiden"
 
Summering Grötö-Cup 2013
Över 30 seglande fördelade på tio lag gjorde i elva starter upp om totalsegern. En jämn serie gav spänning in i sista grundomgången där flera lag slogs om en plats i finalen som team Filip Asp(Ulrica Allervik & Alexandra Möller) säkrat sedan tidigare.

Team Jörgen Lidholm (Hanna Krokström & Maja Levin) såg länge ut att ta en av de två återstående platserna 
tillsammans med team Frida Krokström(Joakim Sandberg & Emilia Trensby ) men efter en tuff duell vid kryssrundningen knep team Hanna Allervik (David Trensby & Elin Krokström) sista finalplatsen där Team Filip Asp efter en kanonstart vann ganska enkelt.

Fem båtar på linjen vid varje start gav mycket segling och fart på vattnet hela dagen och med ett bra team som support på land fick vi en trevlig avslutning på dagen med grill och eftersnack.
Sammanfattningsvis, ett mycket lyckat och lite annorlunda koncept att bygga vidare på inför framtiden

Foto: Familjen Krokström
Fler bilder finns på:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.623499367674951.1073741829.223278844363674&type=1

/Seglingsledaren

Inbjudan

Välkommen till en skön avslappnad medlemssegling med SFS 606:or söndag 28/7 med segling och social samvaro. När seglingarna närmar sig final tänder vi grillen och avslutar med lite mat

Hålltider
11:30 Samling och genomgång
12:30 Första start
16:30 Final och Grill (kan variera beroende på väder och vind)

Upplägg
Seglingarna genomförs som fleetrace med tre stycken 606 där lagen består av 3 personer. Vi ser till att det finns minst en van seglare i varje båt därefter lottar vi ut besättningen i lagen. Alla som vill kan med andra ord vara med på vattnet och prova på.
En serie av korta seglingar planeras i direkt anslutning till klubbhuset. Varje segling är cirka 10-15 minuter därefter byter vi snabbt besättning och motstånd och lagen får lite tid att förbereda inför kommande race och fika.

Banan är en kryss-länsbana, 2 varv och kryssmålgång. Startlinje på mitten och förkortad startprocedur, förberedelsesignal 3 minuter innan start

Mat & Grill
SFS står för inköp av mat och grillning till självkostnadspris. Vi tänker oss någon köttbit, hamburgare och tillbehör.  Ange i anmälan om ni önskar något vegetariskt. Önskas något speciellt att dricka medtages detta själv.

Anmälan
Vi ser gärna att ni bestämt er senast torsdag kväll(25/7) så att mat kan beställas på fredag morgon. 
De går bra att anmäla sig till både segling/grill eller om man enbart vill vara med på en av aktiviteterna väljer man detta. Betalning av mat görs på plats på söndag 
Eftersom det är lite kort om tid och sommartider görs anmälan lättast via SMS eller telefon till Peter J, 070-2244285 alternativt e-post pjo(@)llentab.se