SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Årets Eldsjäl på Västkusten, Mayra Caldiz

Årets Eldsjäl, Mayra Caldiz, Sotefjordens Segelsällskap
I samband med VKSF:s årsmöte i veckan uppmärksammades några av dom som gör en stor insats i sin klubb och för seglingen på Västkusten.

 

Motiveringen löd enligt följande:
”För det engagemang som hon har för ungdomsverksamheten i klubben. Efter pandemin fanns det en klick barn som ville lära sig att segla mer än bara någon vecka på sommaren och då fanns hon där och ledde juniorseglingen.

När vädret inte längre tillåter segling så drar hon ihop andra träffar där dom kan umgås och prata segling. Julavslutningar, kapsejsning inomhus för start av säsongen, sommaravslutning med övernattning och massa bus… det blir många timmar men alltid är hon där och med ett leende och stöttande hejar hon på och uppmuntrar barnen. Genom att blanda teori med lek så får hon barnen att utveckla sin segling. Dom som har velat prova på att tävla tar hon sig tid för på helger för lite extra tips och trix. Hon guidar även oss föräldrar för hur vi kan hjälpa och stötta våra unga.”

Vinnare av Idrotts- och fritidspriset Peter Johansson, SFS

"Att med ett outtröttligt engagemang och entusiasm sedan unga år är en aktiv medlem, ledare och förebild i Sotenfjordens Segelsällskap, samt är pedagogisk och stöttande i verksamheten för barn, unga och vuxna".

 

Så motiverades kommunens tilldelning av Idrott och Fritidspriset 2021 till Peter Johansson på SFS. Priset delades ut under Nationaldagsfirandet 6:e Juni i Kungshamn.

 

Vi gratulerar Peter för en så välförkänd utmärkelse!

Sparbanksstiftelsen Väst uppmärksammar SFS
SFS har tilldelats ett bidrag från Sparbanksstiftelsen Väst för vårt viktiga arbete med projektet "Segling på skoltid" för barn och ungdomar i Sotenäs Kommun.
SFS som medarrangör till StrandtillStrand, uppmärksammades också under samma ceremoni
Stort tack till Sparbanksstiftelsen och grattis till övriga pristagare i Sotenäs!
SFS är 2019 årets förening
Julia Edwardsson och Joachim Sandberg tog emot priset på kultur- och fritidsgalan.
På kultur-och fritidsgalan Sotenäs tilldelades priset till Årets förening till SFS.

Priset tilldelas en förening/organisation i Sotenäs som har haft stor betydelse för kommunen och orten där de verkas, som på ett föredomligt sätt bidragit stort till både individ- och samhällsnytta. 

Motivering:
Sotefjordens segelsällskap har genom åren haft och har många tävlingar som lockar folk till vår fina kustkommun. Föreningen har bland annat ett återkommande arrangemang där båttypen 2.4 seglas, och som enda föreningen i högsta serien i Sotenäs kommun är man med och seglar i allsvenskan. Föreningen har ett stort åldersspann på sina aktiva medlemmar och är ett föredömligt exempel för att visa upp att var kustkommun har en fin, välskött och framgångsrik segelklubb.

SFS styrelsen vill tacka till nomineringen och allas engagemang som gör verksamheten möjligt.


Utmärkelser till SFS

De senaste åren har klubbens verksamhet ökat kraftigt vilket avspeglar sig på våra resultat på land och vatten inte mins genom följande priser:.


Sparbanksstiftelsen 2016
SFS har tilldelats ett bidrag på 5000 kronor från Sparbanksstiftelsen.
De lämnar bidrag till projekt som främjar utveckling och visar stort samhällsengagemang inom kultur idrott och näringsliv. 
Priset mottogs av ordförande Ove Lindgren på Swedbank i Kungshamn


Årets Breddklubb 2015
SFS tilldelades på VKSF:s årsmöte 2015 utmärkelsen  "Årets Breddklubb i VKSF" .Tack till alla som bidragit till detta pris genom stort engagemang de senaste åren. Motiveringen till priset:
"Under de senaste åren har Sotefjorden SS växt på både längden och bredden. De har en förstklassig seglarskola, med duktiga instruktörer. Deras vår- och höst verksamhet har utvecklats på ett fantastiskt sätt för barn, ungdomar och vuxna! Utanför klubbhuset i Hunnebo seglas Optimist, Zoom8, RS Feva, 2-krona, Laser och 606! 
Förutom klubbverksamhet, så startade de även ett klubblag inför Allsvenskan. De slutade på en fin 11:e placering efter de tre deltävlingarna. Under säsongen arrangerade de både Sotepokalen och rankingsegling i 2.4mR.

Det finns ett stort engagemang från alla ideella eldsjälar i klubben och vi ser fram emot att få följa deras fortsatta utveckling."


Idrotts- och fritidspriset 2014
Utbildningsnämnden i Sotenäs kommun har beslutat att tilldela Sotefjordens segelsällskap Idrotts- och fritidspriset 2014, med följande motivering; 
"Sotefjordens segelsällskap är en förening med gamla anor och som med ett stort antal eldsjälar medverkat till att ungdomar har och har haft en meningsfylld fritid och får trygghet och kunskap på sjön." 
Priset utgörs av en check på 10 000 kronor och ett diplom, togs emot på kommunalfullmäktiges möte igår av avgående samt nye ordförande Conny Stensson och Ove Lindgren. 
Idrotts- och fritidspriset Idrotts-/fritidspriset är avsett att vara en uppmuntran för person eller grupp av personer, som visat framstående förmåga eller gjort uppmärksammade insatser inom idrotts- och fritidsverksamhet, som aktiv eller ledare. Idrotts-/fritidspriset kan tilldelas person eller grupp av personer, som är eller har varit bosatt i Sotenäs kommun eller vars verksamhet har samhörighet med kommunen. Idrotts-/fritidspriset utdelas på grundval av förslag. Förslag till pristagare kan inges av person, organisation, institution eller utbildningsnämndens ledamöter. Grattis alla medlemmar och tack för ett bra jobb!