SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Ny J/70 till Hunnebo

Tack vare ett stort engagemang från Klaes Matsson och Henri Lloyd kommer SFS fortsatt kunna träna och tävla med en egen J/70 framöver i jakten på pallplatser i Allsvenskan Segling.

 

Mer info kommer

SFS Satsar på J/70
SFS kommer genom ett samarbete med AB Gullringsbo Egendomar de kommande två säsongerna ha tillgång till en J/70 med bas i Hunnebostrand. Förutom det Allsvenska projektet är det tänkt att båten skall användas för träning och tävling på lokal, regional och nationell nivå för klubbens medlemmar. 

Genom samarbetet hoppas vi nu ta nästa steg för att utveckla, bredda och förstärka laget och klubben. Med egen båt kan vi öka träningsdosen för det Allsvenska laget, möjliggöra träning och tävling för klubbens övriga medlemmar.
 Vi får också en plattform för att visa upp vår verksamhet och segling för en bredare publik. 

En J/70-sektion har bildats med Joachim Sandberg som ordförande, tillika båtfogde. Ett flertal medlemmar har donerat medel till att köpa extra segel för träning, utöver det tävlingsställ som levereras med båten. Inför säsongen har en grupp medlemmar under ledning av Klaes Mattsson som vill tävla med J/70:n även utanför Allsvenskan startat med teoretisk utbildning. Gruppens fokus är båtfart och kunskapsöverföring för regionala och nationella fleetrace-regattor.

Sotefjordens Segelsällskap skulle vilja framföra ett stort tack för Gullringsbo Egendomars engagemang, sponsring och goda samarbete för att få en J/70 till klubben. 
Ett härligt första år med J/70
Ett härligt J/70 år!
Utöver framgångarna i Allsvenskan har det seglats mycket J/70 på hemmaplan och på en del tävlingar med nya båten. Thomas Grahn har ansvarat för träningar och prova på segling för både unga och gamla seglare. 

Medlemmar har även deltagit i SM (24/28), Leröy Smögen-Race(2/8) och Tjörn Runt som blev lite av en överlevnadssegling för många med en fin 14:e plats i gruppen, totalt 65:a av 158 startande.

Sektionen har under året tagit över ansvaret för utlämning av nyckel till kranen vid S:t Göransö. Detta medför att man blir självförsörjande vad gäller lyft av J/70:n, samt får tillgång till uppställningsplats.
J/70 Utbildning

Länkar till utbildning
North Sails Tuning Guide


Preliminär datum för J/70 Seglingar 2018

21-22 AprilJ/70 Clinic Halmstad
3-6 MajJ/70 bokad för träning SSF
11-13 MajJ/70 SM-Halmstad
14-17 MajBåt i Malmö
18-20 MajAllsvenskan 1 Malmö
24-27 MajJ/70 bokad för träning SSF
26 MajKostervalsen, Strömstad
1-3 JuniAllsvenskan Ekerö
9-10 JuniLysekil Race
7 JuliLeröy Smögen Race
12 JuliRestaurangkampen
14 JuliJ/70 Cup Hunnebo
14 JuliVäderö Race, Fjällbacka
9-12 AugustiJ/70 bokad för träning SSF
18 AugustiTjörn Runt
24-26 AugustiAllsvenskan Ö-vik
30-02 SeptJ/70 bokad för träning SSF
7-9 SeptemberAllsvenskan Gottskär
13-14 OktoberMästarnas Mästare
1 DecemberFrostbite
 
Allsvenska Sponsorer