SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.

Fler bilder (+8) >>
 
Summering premiäråret

Som en av minsta klubbarna i allsvenskan är en viktig del av satsningen att tillgängliggöra J/70-segling på hemmaplan. Vi skapade SFS Sail Week för att visa upp J/70 och allsvenskan för medlemmar, allmänhet och företagare.  Under tre dagar hyrde vi in två av allsvenskans stripade båtar.  Medlemmar, inte minst våra juniorer, fick möjlighet provsegla J/70 i olika träning- och tävlingsformat. 


För att finansiera projektet gick vi ut till åtta lokala krögare i Sotenäs och erbjöd deras anställda segling i en matchcup med J/70. 
Konceptet är enkelt och bygger mycket på upplägget kring en allsvensk deltävling. Publikvänlig segling nära land med halvvindsstart ner till länsgaten för att få in båtarna i Hunnebostrands hamn. Speaker och expertkommentator på kajen som tillsammans med närradion sände live bidrog till att höja tryck och intresse bland allmänheten.


Fokus låg på att skapa ett kompakt event med åtta race på två och en halvtimme. Nya lag satt startklara i bytesbåtar och skeppare från SFS såg till allt rullade hela tiden. I paket ingick också 30 minuters träning med lite grundläggande båthantering och teambuilding. Före start togs lagfoton och eventet dokumenterades av fotografer för att kunna ge ett schysst material tillbaka till restaurangerna. 
Trots kort planeringstid och blygsam marknadsföring blev eventet en publiksuccé med närmare 200 personer som mest samtidig längs kajen, strandpromenaden och bergen i Hunnebostrand. 


Under sista dagen seglades en gemensam allsvensk träningscup där klubbens lag sparrade mot Hjuvik och GKSS utanför hamnen.


SFS har fått mycket positiv feedback från företag, allmänhet och klubbmedlemmar som ger ringar på vattnet för framtida satsningar. Lever klubbens allsvenska projekt vidare hoppas vi vara tillbaka sommaren 2017 med fler båtar, klubbar och ännu mer publikvänlig segling!


Stort tack till gänget i Hjuvik som hyrde ut sina båtar och möjliggjorde SFS Sail Week


Mer bilder finns på länkarna nedan:
Allsvensk träning:
https://www.facebook.com/sotefjordens.ss/photos/?tab=album&album_id=1204187682939447


Restaurangkampen 2016
https://www.facebook.com/sotefjordens.ss/photos/?tab=album&album_id=1202746849750197


Foto: Peter Krokström och familjen Trennsby

SFS Sail Week

Vecka 30 blir det mer segling än vanligt i Hunnebostrand. SFS Sail Week startar onsdag med poängsegling på Lilla Gåsholmen. Medlemmar är välkomna att prova på J/70 under kvällen.

Torsdag flyttar vi tillfälligt till Norra Kajen för Restaurangkampens första upplaga med SFS som arrangör. 
Fredag eftermiddag och kväll seglas Grötö-Cup i J/70, 606 och 2-kronor, kvällen avslutas med social samvaro och grillning på Lilla Gåsholmen.

Under lördagen kommer allsvenska klubblag till Hunnebo och sparrar mot Team-SFS inför nästa deltävling i Allsvenskan. Med bana utanför klubbhuset ges möjligheten att se lagen träna på nära håll.

Även seglarskolan går för högtryck hela veckan

Program
Onsdag 17:30 - Poängsegling & Prova På J/70
Torsdag 13:30 -  Restaurangkampen, Norra Kajen
Fredag 15:00 -  Grötö-Cup & Klubbkväll
Lördag: Allsvensk träningsdag

Mer info och anmälan finns på länkarna nedan
Inbjudan Grötö-Cup 2016
Restaurangkampen

Som en av minsta klubbarna i allsvenskan är en viktig del av satsningen att tillgängliggöra J/70-segling på hemmaplan. Vi skapade SFS Sail Week för att visa upp J/70 och allsvenskan för medlemmar, allmänhet och företagare.  Under tre dagar arrangerar klubben olika event i Hunnebostrand. Medlemmar, inte minst våra juniorer, får möjlighet att provsegla J/70 i olika träning- och tävlingsformat."
Restaurangkampen

Restaurangerna i Sotenäs gör upp om vilka som har det grymmaste seglingslaget i kommunen. Det blir en hård kamp med rafflande segling i direkt ansluning till Norra Kajen i Hunnebo.
Lagen seglar med båttypen J/70 som också används i seglingens Allsvenska där Sotenäs är representerade genom Sotefjordens Segelsällskap som enda Bohuslänska lag. 

Program Torsdag 28 Juli
13:00 Tune up på Norra Kajen i Hunnebo
13:30 Skepparmöte
14:00 Första start
16:30 Prisutdelning 

Under eventet finns konferencier och expertkommentator på plasts för att intervjua besättningar och kommentera seglingen.

Konferencier: Claes-Johan Larsson, känd från radio, TV4 etc.
Expertkommentator: Klaes Mattson, Hunnebostrand och GKSS  

Deltagande restauranger:
Bryggcafét Bovallstrand, Bella Gästis. Räkboden och CaféT, Konrads Café, Kanten Bar Och Kök, Karlssons fisk och delikatesser, Göstas Fisk

Arrangör
Sotefjordens Segelsällskap, www.sfss.se

 
Allsvenska Sponsorer