SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Båttyper/Guide
Junior
För de minsta är det den klassiska Optimisten det naturliga insteget. För äldre ungdomar som börjat segla senare eller för de som växt ur Optimisten är 2-kronan en bra båt. För de som är lite mer tävlingsinriktade och seglat lite mer passar RS-Feva utmärkt.
I grön grupp krävs inga förkunskaper. Här lär man sig grunderna i segling blandat med lek och sjövett. Undervisningen sker i SFS båtar. Minimiåldern är det året man fyller 8 år (det året man börjar tvåan). Det är dessutom ett krav på att man kan simma 200 meter. Vi ser gärna att man har en våtdräkt/torrdräkt när vattnet är kallt.

Blå grupp är för dig som genomgått Grön och tycker segling är kul. Gruppen tränar lite hårdare och du kommer du få en första inblick i hur det är att kappsegla lite mer ingående.

Båttyper: Optimist + RS-Feva + 2-krona 
Nivå: Grön + Blå
Ålder: 8-20 år 

Vuxna/Äldre ungdomar
För äldre ungdomar och vuxna erbjuds mångsidig träning i både jolle och kölbåt oavsett förkunskap. 
2-kronan är en flermansjolle som passar både ungdomar och vuxna oavsett förkunskap. Laser kräver viss förkunskap och egen båt, SFS har en prova på Laser för de som vill testa. 
Klubbens kölbåtar av typen 606 passar alla oavsett om man är nybörjare eller seglat tidigare. 

Båttyper: 2-krona + Laser + 606 
Nivå: Grön + Blå
Ålder: 16+