SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Skolsegling HT 2019
Första veckan efter sommarlovet och på schemat står skolsegling, idag besökte sjätte klass i Hunneboskolan SFS.
27 taggade barn turades om att segla i vindar mellan 7 och 11 m/s, ganska blåsiga förhållande för många nya seglare! 

Alla fick styra båtarna och de testade både 606 och 2-krona med hjälp av en instruktör ombord.
För många var detta första gången på en segelbåt, hos några fanns till en början lite rädsla men bara efter några slag försvann den och de började trivas på båten.

Seglingen var inte det enda med havets tema under dagen. Barnen hade utomhuspedagogik, fick leta och nyckla havets alger och djur samtidigt som de fick en titt under ytan. 
Sol, bad och grill under lunchpausen var också ett mycket uppskattat inslag.

Sotefjordens Segelsällskap hoppas med detta projekt göra seglingen tillgänglig för alla barn i Sotenäs kommun, vi tackar Svensk Fastighetsförmedlingen som stöttar projekt och gav barnen en fantastisk dag på vattnet.
 
Bilder från skolsegling med Hunneboskolan våren 2018, många och glada erfarenheter. Segling för alla!
 
Segling på schemat 2018

För rekrytering till SFS ungdomsverksamhet och spridning av segling och sjövana i vår kommun är projektet ”Segling på schemat” tillsammans med skolorna i Sotenäs kommun en viktig del i ett långsiktigt arbete.


Fördelarna är många, inte minst att barnen på ett naturligt sätt genom skola och gemensamma kompisar får prova på idrotten segling samt förhoppningsvis skaffar sig ett nytt livslångt intresse.


För projektets instruktörer är det också en stor utmaning att på bästa möjliga sätt väcka intresse för vår fantastiska idrott genom ett säkert, roligt och inspirerande upplägg som passar alla, oavsett förutsättningar. SFS har i ett antal år jobbat med denna projektform där hundratals elever från Sotenäs deltagit.


Projektet genomförs med stöd av SISU och klubbens resurser.


Bilden ovan är från en av fjolårets finaste vårdagar där eleverna i Hunnebostrand seglade på ett litet äventyr runt Småholmarna, efter enbart några timmars träning runt bojar i viken.


Nya seglare föddes denna dag och förhoppningen är att projektet ska ge fler chansen i framtiden.

"Under ett antal år har eleverna i skolorna runt om i Sotenäs kommun haft segling på schemat. Projektet är mycket uppskattat och viktigt för både klubb och barn."