SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Fördjupad samverkan
Genom ett samarbete mellan klubbarna i norra Bohuslän och Västkustens Seglarförbund planeras under 2018 gemensamma aktiviteter med stöd av Karin Knigge, klubbkonsulent. 

Under ett antal år har klubbarna i Bohuskresten tillsammans arrangerat läger och tävlingar för att stärka, bredda och höja kvalitén på seglare. 
I fjol togs ett första steg att även samordna utbildning och träning tillsammans med VKSF:s klubbkonsulent och Martina Söderbom, Västra Götalands Idrottsförbund. 

Målet blir att utbilda fler tränare på grön och blå nivå, samordna träning och tävling med olika fokusområden beroende på vilken klubb som står för träningen. Målgrupper är barn, ungdomar och vuxna som seglar optimist, RS-Feva och 2-krona.

Bohusträffar
24-25 mars Tränare grön teori, BJK 
21-22 april Tränare blå teori, SFS 
28 april RS-Feva /C55, BJK 
9-10 juni 2-krona /SSSS 
1 juli Optimist/tränarpraktik, SFS
Bohuskretsen
"Lyckad start för segelsällskapens kretssamarbete! Under våren väcktes åter samarbetet mellan Bohuskretsens segelsällskap till liv. Målsättningen kring samarbetet är att gemensamt utveckla framtidens kappseglare och ledare. Under mötet sattes två datum för träffar där alla klubbar i Bohuskretsen bjuds in för ett endagars träningsläger. "

Ett samarbete att bygga vidare på
Första träffen lades i Lysekil hos LSSG, som bjöd in till en dag med fantastiska förutsättningar med sol och härliga vindar.
Till dagens träff bjöds seglare i klasserna Optimistjolle och RS Feva in, men även ledare, tränare och instruktörer.

Målet med träffarna är först och främsta att låta våra ungdomar få träffa andra seglare och att lära av varandra men inte minst få umgås, men träningsdagarna vänder sig även till klubbarnas ledare för fortbildning och erfarenhetsutbyten. Till träffen i Lysekil lockades 20 motiverade och spända seglare och drygt tio ledare från Strömstad, Grebbestad, Hunnebostrand och Lysekil till dagens tuffa träningspass.

Dagen delades upp i ett förmiddagspass där man fick börja med att känna på utrustningen och köra lite lättare övningar, för att efter en välförtjänt lunch åter ge sig ut på vattnet under eftermiddagen för att sättas på lite hårdare prov i jollarna.Seglarna kämpade tappert i den stundom tuffa vinden och en och annan fick prova på att bada i Gullmarns svala vatten.

Dagen blev en succé och när dagen var slut var det många trötta seglare och ledare som styrde hem mot sina klubbar för att fortsätta träna på det som dagen gett.Under dagens träff stod Magnus Heimersson och Johan Blixt från LSSG som huvudtränare. Gemensamt har den många års erfarenheter som tränare och coacher och coachade under dagen både seglarna och ledarna.

Nu ser vi fram emot fortsättningen och nästa träff i Hunnebostrand i slutet på juni där lägret kombineras med Sotefjordens Segelsällskaps årliga jolleregatta.Johan Blixt
LSSG