Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
.
Sammanfattning Träning & Rank 2.4
Lördagsseglingen utanför Hunnebostrand, vindar mellan 9-15 m/s. Mats M, hade verkligen hemmaplan.

Onsdag eftermiddag anlände ca 20 båtar av de 32 anmälda till helgens regatta för sjösättning inför träningsdagarna.


Efter en kort samling på torsdag morgon gav sig enbart sex båtar ut på träning i regn och vindar mellan  9-17 m/s. Första träningspasset blev kort då vinden stadigt ökade. Vid lunchsamlingen utbyttes tips och tricks kring olika manövrar och erfarenheter i hårda vindar. På eftermiddagen fick seglarna ledigt, några  valde då att se sig om i kommunen, något de inte funnits tid för tidigare år. Fredagen bjöd på vindar från sydväst mellan 5-8 m/s. Ett planerat Tune Up  race blev till fem korta  med fokus på starterpå Ramsviksfjorden.


Prognosen för lördagen slog väl in med mycket hårda vindar från SSV, enbart ett race kunde genomförde med  23 av 31 startande båtar innan seglingsledningen avbröt seglingarna när vinden återigen ökade. Beslutet som kändes tveksam i början visade sig mycket rätt. 


Söndag bjöd på fantastiska förhållande med sydväst vridande till syd 5-8 ms . En hel del gammal sjö och en prognos på ökande vind gjorde att tävlingsledningen beslutade att inte lägga bana på Klätteskär och istället segla på Ösöskär som är något mindre men mycket mer skyddad och närmare för ut/insegling. Beslutet var helt rätt. Två seglingar genomfördes på förmiddagen och efter en lunchpaus med banjustering mot farleden, kunde det genomföras ytterligare två fina seglingar.


Trötta men glada seglare och funktionärer avslutade dagen med prisutdelning och upptagning på Mellankajen. Stellan Berlin, KSSS stod inte helt oväntat högst upp på pallen med knapp marginal till  Fia Fjelldahl, Lerum SS.  Mats Milbourn, SFS slutade på en fin sjätteplats.


Resultat hittar ni här: Resultat242019.pdf »


Tävlingsledningen vill tacka alla som har bidragit till att återigen  göra detta till ett kanonevent!

 

Inbjudan till träning och rankingsegling 2.4 mR

Välkommen till träning och rankingsegling 2.4 mR- 30 maj till 2 juni- Hunnebostrand


Länk till inbjudan: Inbjudan Rankingsegling 2.4 mR 2019 Hunnebostrand.pdf »

Seglingsföreskrifter: Seglingsföreskrifter 2 4 2019.pdf »

Resultat: Resultat242019.pdf »


Klasser  2.4 mR
Träning:
Rankingsegling:
 
30-31 juni
1-2 juni

Sista anmälningsdatum: 10 maj
SeglingsledareMayra Caldiz 073-6567112 

 

Övrig information

I länkarna nedan hittar du information om logi, mat, sjösättning, parkeringar och kartor. 


1 Program träningssegling.pdf »
 
Stöd och funktionärer sökes
Efter de senaste årens lyckade arrangemang planerar SFS tävlingar i samma format under helgen 30 maj- 2 juni 2019. Vi behöver nu er medlemmars hjälp med organisationen på land och på vattnet.


Det blir träningssegling på Ramsviksfjorden  torsdag och fredag samt kappsegling väster om Klätten under lördag och söndag. Prisutdelning sker på Södra Kajen söndag eftermiddag. 

Vi förväntar oss ca 30 båtar som landar på onsdag eftermiddag och lämnar Hunnebo på söndag. 


Behovet av funktionärer är stort.  Vi serverar middag alla dagar och lunch tors-fredag, samt fika. Kan du vara med en dag och stödja i köket eller baka något gott att sälja? Detta ger ett bra bidrag till klubbens kassa.

Fredag eftermiddag, lördag och söndag är det tävling och vi behöver hjälp med roller på vattnet, från att dra bojar till att räkna tid.


Att vara funktionär är både lärorikt och uppskattat

Välkommen att höra av dig om du kan hjälpa till på något sätt!


Vid frågor eller anmälan hör av dig till Mayra Caldiz, tel. 073-6567112 e-post: sotefjordens.ss@telia.com

/Projektgruppen 2.4mR