Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
.
 
Bilder från skolsegling med Hunneboskolan våren 2018, många och glada erfarenheter. Segling för alla!
 
Segling på schemat 2018

För rekrytering till SFS ungdomsverksamhet och spridning av segling och sjövana i vår kommun är projektet ”Segling på schemat” tillsammans med skolorna i Sotenäs kommun en viktig del i ett långsiktigt arbete.


Fördelarna är många, inte minst att barnen på ett naturligt sätt genom skola och gemensamma kompisar får prova på idrotten segling samt förhoppningsvis skaffar sig ett nytt livslångt intresse.


För projektets instruktörer är det också en stor utmaning att på bästa möjliga sätt väcka intresse för vår fantastiska idrott genom ett säkert, roligt och inspirerande upplägg som passar alla, oavsett förutsättningar. SFS har i ett antal år jobbat med denna projektform där hundratals elever från Sotenäs deltagit.


Projektet genomförs med stöd av SISU och klubbens resurser.


Bilden ovan är från en av fjolårets finaste vårdagar där eleverna i Hunnebostrand seglade på ett litet äventyr runt Småholmarna, efter enbart några timmars träning runt bojar i viken.


Nya seglare föddes denna dag och förhoppningen är att projektet ska ge fler chansen i framtiden.

"Under ett antal år har eleverna i skolorna runt om i Sotenäs kommun haft segling på schemat. Projektet är mycket uppskattat och viktigt för både klubb och barn."