Den 15:e december öppnades portarna till SFS pepparkaksfabrik och de plikttrogna
nissarna började genast kavla, karva och stansa fram julens finaste pepparkakor
formade till allt ifrån de traditionella hjärtana och stjärnorna till segelbåtar och
klubbflaggor. Doften av nygräddade pepparkakor
spred sig snabbt över Lilla Gåsholmen och
nissarna var mycket glada över att slippa de hårt
gräddade kolbitarna i år. Övning ger färdighet!
Samtidigt som de nygräddade pepparkakorna
fick svalna rördes det kristyr och smältes socker.
Därefter startade sockerfesten då pepparkakorna
pyntades i fina mönster och färger samtidigt som
ingenjörerna byggde ihop både en optimist och
SFS klubbhus i 3D.
Den påföljande tiden av väntan på att verken
skulle stelna fördrevs med lek, dans och bullfika.
Lagom till stängning av pepparkaksverkstaden
kontrollerades pepparkakorna med ett mycket
noggrant och grundligt smak- och kvalitetstest.
Den hårda kontrollen släpper inte ut många
pepparkakor genom porten!